Yüksekokul Binamız Üniversitemize Devredildi

Haber Tarihi :   26.09.2023

Şarkışla Yükseköğretim Derneği tarafından inşaat çalışmaları sürdürülen Yüksekokul binamız Üniversitemize devredildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük makanında düzenlenen törenle gerçekleşen devir teslim töreninde devir protokolü imzalandı.

Devir Teslim Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Abdullah Kaya, Yüksekokulumuz Sekreteri Murat Çetintaş, Şarkışla Yükseköğretim Derneği Başkanı Muammer Ceyhan ve dernek yöneticileri Tacettin Tamer, Hasan Özkan, Yakup Kılıç, Hasan Özkan ile  hayırsever Halit Bıyık katıldı.

Törende açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Şarkışla Yükseköğretim Derneği tarafından yapımı tamamlaman Şarkışla Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Binamızı kendilerinden devralıyoruz. Derneğin emeği çok fazla. Emeği geçen dernek üyelerine ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Protokol uyarınca Şarkışla Yükseköğretim Derneğince inşaatı tamamlanan Şarkışla Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Binası, tümüyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne devredildi.

Öğrencilerimiz yeni eğitim öğretim yılından itibaren yeni binadaki derslik ve laboratuvarlarda öğrenim görecekler.