Genel Tanıtım


Şarkışla Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Şarkışla Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde yer alan ve 4 yıllık eğitim veren 4 Yüksekokuldan biridir. Yüksekokulumuz 2021 yılında kurulmuş olup Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü bünyesinde ilk öğrencilerini 2021-2022 yılında alarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır..

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü kendisine yakın muadil mühendislik bölümlerine ek olarak müfredatı içerisinde işletme, ekonomi ve yönetim bilimleri gibi sosyal alan derslerini de barındırmaktadır. Bölüm, bu geniş içeriği sayesinde öğrencilere teknoloji, ekonomi ve yönetim alanında teorik ve uygulamalı bilgi ve programlama, modelleme, yazılım geliştirme, tasarım, süreç yönetimi konularında sosyal alanlarla eşgüdümlü bir müfredatı sunma yetkinliğine sahiptir.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Uzmanı olarak lisans düzeyinde bir diplomaya sahip olacak olan mezunların 8 yarıyıllık eğitim süresince almış oldukları dersler ve edindikleri yetkinlikler sayesinde iş yaşamındaki potansiyel çalışma alanları da oldukça geniştir. Gerek kamu gerek özel sektörde programlama ve yazılımdan sistem yönetimine, algoritma geliştirme ve tasarımdan ekonomiye ve sistem güvenliğine kadar geniş bir yelpazede hareket etme imkanına sahip olunmaktadır.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun bulunmuş olduğu Şarkışla İlçesi Sivas Merkez nüfusundan sonra en yüksek nüfusa sahip ilçedir. İlçenin toplam nüfusu TÜİK verilerine göre 2020 yılı için 38 bin 314’tür ve bu nüfusun yaklaşık 24 bini ilçe merkezinde yaşamaktadır. Sivas ve Kayseri gibi iki önemli kentin ortasında bir konuma sahip olan Şarkışla, ulaşım açısından oldukça rahattır.

Şarkışla ilçesi yaklaşık 27 yıldır üniversite öğrencilerine ev sahipliği yapan ve öğrencilere yönelik belirli bir hizmet sistemin yerleşik hale geldiği gelişmiş bir ilçedir. Okulun kendisine ait eğitim alanı Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu ile aynı yerleşke içerisindedir. Yerleşke alanı yaklaşık 110 dönüm üzerine kuruludur ve ilçe merkezinde yer almaktadır. Yerleşke, ilçe merkezinde olduğu için yürüme mesafesindedir ve herhangi bir ulaşım aracına ihtiyaç yoktur. Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna ait olan yeni eğitim binası ise geniş imkanlara sahip olacak şekilde tasarlanmış olup tamamlanarak 2023-24 Eğitim Öğretim yılında kullanıma açışmştır.

Uzun yıllardır eğitim faaliyetinin sürdüğü yerleşke içerisinde 1000’in üzerinde Üniversite öğrenci bulunmakta ve bu öğrencilere yönelik laboratuar, konferans salonu, kütüphane, kantin gibi hizmetler verilmektedir. Şarkışla ilçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından hizmete sunulan 650 öğrenci kapasiteli devlet yurdu bulunmakta, bunun yanında kiralanabilir ev imkanlarının genişliği sayesinde barınmaya ilişkin ciddi bir kolaylık sağlanmaktadır.

Yukarı